Zapékané dršťky na černém pivě s uzeným
205 min.
Ingredience
- Vařené maso
- 1,5kilogramyVepřové koleno uzené
- 2litryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyCibule
- 6kusůPepř černý celý
- Zapékané dršťky
- 1kilogramDršťky vařené
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2špetkyZázvor mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryVývar z uzeného masa
- 2decilitryPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 1lžičkaSůl
- 200gramůSýr Čedar
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
62 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso, nejlépe uzené koleno omyjeme a vložíme do hrnce s 2 litry vody, bobkovým listem, solí, novým kořením, černým pepřem a celou oloupanou cibulí. Koleno uvaříme doměkka. Vaříme ho pomalu přibližně 90-120 minut.
- 2Uvařené koleno vyjmeme z vývaru, který si odložíme. Maso nakrájíme na kousky o něco menší než je sousto.
- 3Vařené dršťky nakrájíme na proužky dlouhé 3-4 cm, široké 1 cm. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli, oloupaný česnek prolisujeme.
- 4V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo, na něm zpěníme cibule s česnekem dozlatova, přidáme mletý zázvor, kmín, majoránku, pálivou papriku, poprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmažíme. Přilijeme vývar z uzeného kolena (2 dl), černé pivo a necháme přejít varem. Doložíme dršťky, uzené maso, znovu promícháme, dochutíme solí a vše dusíme pod pokličkou 30 minut doměkka. Směs přeložíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 220°C přibližně na 20 minut.
- 5Zapečené dršťky servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.