Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu
50 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 3lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůFazole vařené
- 1lžíceCukr krupice
- 200mililitrůRajčatová šťáva
- 40gramůGouda
- 20gramůStrouhanka
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejprve udusíme zelí. Očištěné hlávkové zelí zbavené košťálu nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, podlijeme slanou vodou a 15 minut bez pokličky dusíme, pak ho scedíme, v misce promícháme se lžící sádla a opepříme.
- 2Mezitím vymažeme sádlem čtyři zapékací misky, do nich rozdělíme vařené fazole, které zalijeme přisolenou a přislazenou rajskou šťávou.
- 3Hotové zelí svrchu rozložíme na fazole v miskách, povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokapeme rozpuštěným sádlem.
- 4Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.
- 5Fazole podáváme v miskách, ve kterých jsme je zapékali posypané sekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.