Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve udusíme zelí. Očištěné hlávkové zelí zbavené košťálu nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, podlijeme slanou vodou a 15 minut bez pokličky dusíme, pak ho scedíme, v misce promícháme se lžící sádla a opepříme.
  • 2
    Mezitím vymažeme sádlem čtyři zapékací misky, do nich rozdělíme vařené fazole, které zalijeme přisolenou a přislazenou rajskou šťávou.
  • 3
    Hotové zelí svrchu rozložíme na fazole v miskách, povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokapeme rozpuštěným sádlem.
  • 4
    Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.
  • 5
    Fazole podáváme v miskách, ve kterých jsme je zapékali posypané sekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.