Zapékané hovězí plátky
160 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 900gramůHovězí maso zadní
- 2lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůListové těsto
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
810 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky. Posypeme z obou stran solí, pepřem a troškou mletého muškátového oříšku. Pekáček vymažeme máslem, plátky masa do něj vložíme na dno, na maso položíme plátky syrových brambor, posypeme kroužky cibule a posekanou petrželkou, zalijeme vodou.
- 2Listové těsto vyválíme a ořízneme podle velikosti pekáčku, plát těsta bude sloužit jako víko.
- 3Pekáček zakryjeme listovým těstem, pomažeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v troubě 2 hodiny.
- 4Po vyndání z trouby rozdělíme porce na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.