Zapékané hovězí plátky

160 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
810 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso nakrájíme na plátky. Posypeme z obou stran solí, pepřem a troškou mletého muškátového oříšku. Pekáček vymažeme máslem, plátky masa do něj vložíme na dno, na maso položíme plátky syrových brambor, posypeme kroužky cibule a posekanou petrželkou, zalijeme vodou.
  • 2
    Listové těsto vyválíme a ořízneme podle velikosti pekáčku, plát těsta bude sloužit jako víko.
  • 3
    Pekáček zakryjeme listovým těstem, pomažeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v troubě 2 hodiny.
  • 4
    Po vyndání z trouby rozdělíme porce na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.