Zapékané hřebenatky
32 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůStrouhanka
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 4lžíceVoda pitná
- 50gramůSýr Čedar
- 1kusCibule
- 450gramůMušle slávky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 180mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jednu lžíci rozpuštěného másla promícháme se strouhankou nebo s drobky z bílého chleba. Žampióny a cibuli nakrájíme na plátky.
- 2Čtyři ohnivzdorné misky vymažeme máslem. Ve větší pánvi rozpustíme zbylé máslo, přidáme cibuli a dusíme 5 minut doměkka.
- 3Zvýšíme teplotu, přidáme hřebenatky, žampióny a dusíme za stálého míchání ještě 5 minut.
- 4Pokrm osolíme, opepříme, zasypeme moukou a dobře promícháme. Postupně přiléváme vodu a víno, směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 2-3 minuty, dokud se omáčka nespojí. Potom přilijeme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme, odstavíme.
- 5Směs rozdělíme do čtyř misek, zasypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Pečeme v troubě při režimu gril na 300° C asi 2 minuty, až povrch zhnědne. Ihned podáváme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.