Zapékané kapustové listy
85 min.
Ingredience
- 800gramůKapusta hlávková
- 150gramůRýže loupaná
- 60gramůSádlo škvařené
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůUzené maso vařené
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceStrouhanka
- 200gramůVepřové maso pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
62 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci sádla, sůl a uvaříme doměkka.
- 2Očištěnou a omytou kapustu rozčtvrtíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání kapustu rozebereme na listy, které urovnáme do zapékací mísy, střídavě s nakrájeným masem a uvařenou rýží. Každou vrstvu pokapeme zbylým rozehřátým sádlem a smetanou. Vrchní vrstvu tvoří kapusta.
- 3Nakonec pokrm posypeme strouhankou, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
- 4Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.