Zapékané kapustové listy

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
62 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
200 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci sádla, sůl a uvaříme doměkka.
  • 2
    Očištěnou a omytou kapustu rozčtvrtíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání kapustu rozebereme na listy, které urovnáme do zapékací mísy, střídavě s nakrájeným masem a uvařenou rýží. Každou vrstvu pokapeme zbylým rozehřátým sádlem a smetanou. Vrchní vrstvu tvoří kapusta.
  • 3
    Nakonec pokrm posypeme strouhankou, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
  • 4
    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.