Zapékané kuřecí maso se žampiony
60 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené
- 500gramůKuřecí prsa
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůStrouhanka
- 60gramůSýr Gruyére
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250mililitrůBešamel
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory nakrájíme na plátky, kuřecí maso na menší kousky, žampiony na plátečky.
- 2Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme na dno brambory a na ně položíme kousky masa. Osolíme a opepříme.
- 3Na pánvi rozpustíme kousek másla a plátky žampionů krátce orestujeme, nalijeme na maso v pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi půl hodiny.
- 4Porce rozdělíme na talíře a obložíme srpečky čerstvých rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.