Zapékané mexické brambory
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůBrambory
- 2kusyRajčata
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 150gramůZakysaná smetana
- 150gramůSlanina vepřová
- 1litrVoda pitná
- 400gramůFazole červené sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
41 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme je na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- 2Mezitím opečeme na kousky nakrájenou slaninu a orestujeme plátky cibule.
- 3Brambory smícháme s fazolemi, cibulí, slaninou, měsíčky rajčat a vložíme do zapékací mísy.
- 4Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, trochu ho zředíme nálevem z fazolí a zalijeme jím brambory. Ještě posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.