Zapékané mexické brambory

50 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
41 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme je na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  • 2
    Mezitím opečeme na kousky nakrájenou slaninu a orestujeme plátky cibule.
  • 3
    Brambory smícháme s fazolemi, cibulí, slaninou, měsíčky rajčat a vložíme do zapékací mísy.
  • 4
    Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, trochu ho zředíme nálevem z fazolí a zalijeme jím brambory. Ještě posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.