Zapékané mrkvové pyré

70 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
178 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
  • 2
    Poté necháme uvařit doměkka v osolené vodě.
  • 3
    Uvařenou zeleninu rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit.
  • 4
    Do zchladlého pyré vmícháme smetanu, vejce, muškátový oříšek, pepř a sůl.
  • 5
    Takto připravenou směsí plníme zapékací mističky, vytřené rozpuštěným máslem, cca 1cm pod okraj.
  • 6
    Formičky necháme ve vodní lázni, přikryté máslem pomazaným alobalem, pečeme 25 minut při 180°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.