Zapékané nudle prokládané špenátem a kuřecím masem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu 2.5l vody se solí. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní široké nudle (tagliatelle) a uvaříme je podle receptu al dente (na zkus). Vaříme je přibližně 10 minut. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Z omytých špenátových listů odkrojíme stonky. V kastrólu přivedeme k varu přibližně 1.5l osolené vody. Jakmile se začne vařit, vložíme do vody špenátové listy a povaříme je necelou minutu. Pak je scedíme a vychladlé pokrájíme na proužky.
  • 3
    Omyté kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozehřátém oleji kuřecí nudličky zprudka orestujeme dozlatova. Pak přidáme nadrobno pokrájený česnek a společně restujeme 1 minutu. Maso pak osolíme, ochutíme pepřem a chilli.
  • 4
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem, na dno rozložíme 1/2 uvařených nudlí, na ně dáme 1/2 špenátových listů, na který rozložíme restované maso, na něj dáme zbytek špenátových listů a překryjeme je zbylými nudlemi.
  • 5
    V misce rozkvedláme 2 vejce s 1 lžící zakysané smetany, solí a peřem. Nudle přelijeme vejci a pekáček s nudlemi vložíme do trouby. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova až zlatohněda, kůrka by měla být křupavá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.