Zapékané palačinky s parmskou šunkou
85 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4gramyBazalka
- 100gramůŠunka parmská
- 50gramůSýr Parmezán
- 100gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce smícháme s mlékem, moukou a osolíme. Těsto necháme 30 minut odležet. Bazalku omyjeme a nasekáme. Zapékací formu vytřeme olejem. Sýr nastrouháme.
- 2Máslo po menších částech necháme rozpálit na pánvi a postupně z těsta smažíme palačinky. Vždy před nalitím nového těsta necháme rozpustit nový kousek másla. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a opečeme dozlatova, poté přisypeme rajčata, bazalku a podusíme 10 minut. Usmažené palačinky poklademe plátky šunky, zarolujeme a naskládáme do zapékací mísy, vytřené olejem. Vrch přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Necháme zapéct při 125 °C 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.