Zapékané parmice
35 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 800gramůParmice
- 50gramůLanýž
- 1lžičkaSůl
- 10gramůPetržel kudrnka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůŠalotka
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůBešamel
- 100mililitrůVíno bílé
- 40gramůStrouhanka
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
445 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vyskládáme do něj parmice, poklademe plátky lanýžů, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme na plátky pokrájené žampiony, přilijeme bešamel, bílé víno, zasypeme strouhankou a dáme zapéct.
- 2Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
- 3Na talířích porce posypeme posekanou petrželkou a zakapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.