Zapékané plněné tykve
50 min.
Ingredience
- 2kusyTykev
- 200gramůVepřové maso mleté
- 2lžíceOlej olivový jedlý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1kusFeferony
- 150gramůSýr Čedar
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso orestujeme na rozpáleném oleji se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Restujeme ho 5-7 minut. K masu přidáme zakysanou smetanu a omytou, drobně pokrájenou feferonku, promícháme a dochutíme solí.
- 2Malé tykve omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Tykve zbavíme semínek a vnitřních vláken. Tykve naplníme masovou směsí, posypeme je nastrouhaným sýrem a dáme na plech, který jsme vytřeli slunečnicovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 25-30 minut. Servírujeme je teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.