Zapékané plněné tykve

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso orestujeme na rozpáleném oleji se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Restujeme ho 5-7 minut. K masu přidáme zakysanou smetanu a omytou, drobně pokrájenou feferonku, promícháme a dochutíme solí.
  • 2
    Malé tykve omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Tykve zbavíme semínek a vnitřních vláken. Tykve naplníme masovou směsí, posypeme je nastrouhaným sýrem a dáme na plech, který jsme vytřeli slunečnicovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 25-30 minut. Servírujeme je teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.