Zapékané plody moře s makarony
65 min.
Ingredience
- 350gramůŠpagety, Makarony
- 6lžicMáslo čerstvé
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 175gramůŽampiony čerstvé
- 175gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaPepř cayenský
- 3decilitryOmáčka bešamelová
- 60gramůSýr Parmezán
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špagety dáme do hrnce s osolenou vařící vodou se lžicí oleje a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a okapané vrátíme zpět do hrnce. K těstovinám přidáme 2 lžíce másla, zakryjeme poklicí, protřeseme a udržujeme teplé.
- 2V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, a osmahneme pokrájený fenykl asi 4 minuty. Přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty smažíme. Přimícháme krevety a pánev odstavíme. Přidáme cayenský pepř a vmícháme bešamelovou omáčku.
- 3Vše nalijeme do zapékací mísy a rozprostřeme. Posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme plátky rajčat. Rajčata zakápneme zbylým olivovým olejem a posypeme oreganem.
- 4V předehřáté troubě na 180 stupňů zapékáme 25 minut.
- 5Po upečení okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.