Zapékané plody moře s makarony

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety dáme do hrnce s osolenou vařící vodou se lžicí oleje a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a okapané vrátíme zpět do hrnce. K těstovinám přidáme 2 lžíce másla, zakryjeme poklicí, protřeseme a udržujeme teplé.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, a osmahneme pokrájený fenykl asi 4 minuty. Přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty smažíme. Přimícháme krevety a pánev odstavíme. Přidáme cayenský pepř a vmícháme bešamelovou omáčku.
  • 3
    Vše nalijeme do zapékací mísy a rozprostřeme. Posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme plátky rajčat. Rajčata zakápneme zbylým olivovým olejem a posypeme oreganem.
  • 4
    V předehřáté troubě na 180 stupňů zapékáme 25 minut.
  • 5
    Po upečení okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.