Zapékané ratatouille
85 min.

Ingredience
- 1kusBazalka
- 500gramůBrambory
- 1kilogramPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaMajoránka
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Očištěné papriky rozkrájíme na kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na špalíky. Orestujeme na oleji.
- 3Omyté bylinky natrháme, smícháme je se žloutky, kysanou s sladkou smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu dávky nastrouhaného sýru.
- 4Část brambor urovnáme do vymaštěného pekáčku. Na ně dáme část paprik a cibule, přikryjeme bramborami, nahoru znovu dáme zeleninu. Vše posypeme zbylým sýrem.
- 5Pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.