Zapékané ratatouille

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Očištěné papriky rozkrájíme na kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na špalíky. Orestujeme na oleji.
  • 3
    Omyté bylinky natrháme, smícháme je se žloutky, kysanou s sladkou smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu dávky nastrouhaného sýru.
  • 4
    Část brambor urovnáme do vymaštěného pekáčku. Na ně dáme část paprik a cibule, přikryjeme bramborami, nahoru znovu dáme zeleninu. Vše posypeme zbylým sýrem.
  • 5
    Pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.