Zapékané smetanové brambory s rybím filé pro celiaky
60 min.
Ingredience
- Na obalení
- 2lžíceMouka bezlepková
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 2špetkyProvensálské koření
- 2špetkyGrilovací koření bezlepkové
- Smažené filé
- 200gramůFilé rybí
- 4špetkySůl
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Zapékané brambory
- 400gramůBrambory
- 2stroužkyČesnek
- 4lžičkySůl
- 2lžičkyProvensálské koření
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,6decilitrZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice bezlepková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané omyté brambory nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Oloupaný česnek prolisujeme, přidáme k bramborům, ochutíme solí, provensálským kořením a promícháme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme plátky brambor a zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme pořádně rozkvedlali vejce se lžičkou bezlepkové hořčice. Pekáček s bramborami dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 30 - 40 minut do zlatova.
- 2Mezitím omyjeme a osušíme rybí filé, osolíme ho. V misce smícháme bezlepkovou mouku, sladkou papriku, provensálské koření a dochucovací bezlepkové koření. Plátky filé obalíme v připravené mouce a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji s máslem do zlatova. Smažíme přibližně 2 - 4 minuty z každé strany.
- 3Upečené smetanové brambory dáme na talíře s porcemi rybího filé a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.