Zapékané špagety s mořskými plody
90 min.
Ingredience
- 400gramůMořské plody mix
- 150gramůGarnát obecný
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 5kusůRajčata
- 1lžíceBazalka
- 80mililitrůOlej olivový
- 350gramůŠpagety
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mořské plody důkladně omyjeme ve slané vodě, necháme je okapat. Pootevřené mušle popřípadě vyhodíme, čerstvé se totiž musí až při vaření. Chobotničky očistíme od nepotřebných částí, nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném oleji, rajčata oloupeme, odstraníme z nich jadérka a přidáme na pánev. Přidáme bazalku, sůl a pepř. Poté na pánvi spolu s ostatními ingredincemi povaříme mořské plody.
- 3Mezitím v osolené vodě podle návodu uvaříme špagety. Na potravinářský papír položíme vrstvu špaget, na ně vrstvu mořských plodů. Přidáme syrové garnáty. Okraje spodní vrstvy špaget poté přehodíme přes mořské plody. Vše na závěr pokapeme vínem a dáme do trouby 10 minut péct při teplotě 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.