Zapékané špagety s mořskými plody

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořské plody důkladně omyjeme ve slané vodě, necháme je okapat. Pootevřené mušle popřípadě vyhodíme, čerstvé se totiž musí až při vaření. Chobotničky očistíme od nepotřebných částí, nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném oleji, rajčata oloupeme, odstraníme z nich jadérka a přidáme na pánev. Přidáme bazalku, sůl a pepř. Poté na pánvi spolu s ostatními ingredincemi povaříme mořské plody.
  • 3
    Mezitím v osolené vodě podle návodu uvaříme špagety. Na potravinářský papír položíme vrstvu špaget, na ně vrstvu mořských plodů. Přidáme syrové garnáty. Okraje spodní vrstvy špaget poté přehodíme přes mořské plody. Vše na závěr pokapeme vínem a dáme do trouby 10 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.