Zapékané steaky ze svíčkové
19 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKompot broskvový
- 4plátkySýr Gouda 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
6 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej a máslo. Vložíme steaky ze svíčkové nebo telecího filé asi 3 cm silné a pečeme je z každé strany asi 2 minuty.
- 2Hotové osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve i s tukem a dáme je do zapékací nádoby.
- 3Broskve z kompotu necháme okapat, na každý steak dáme jednu polovinu a plátek sýra.
- 4Zapékáme v horké troubě na 200 °C asi 7–12 minut, až se sýr rozpustí.
- 5Hotové dáme na mísu nebo nahřáté talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.