Zapékané šťouchané brambory s kapustou

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
232 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Kapustu nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Brambory zalijeme vodou a dáme vařit. Uvedeme k varu a vaříme 14 minut. Kapustu přendáme do druhého hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme 6 minut. Poté slijeme a necháme dobře okapat. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme citronovou šťávu a třetinu másla. Vmícháme sůl, pepř, kmín a sekaný koriandr. Na závěr vmícháme kapustu. Vše dobře promícháme a přendáme na pánev s rozpáleným zbytkem másla. Kaši upěchujeme a opékáme do zezlátnutí. Poté i s pánví přendáme do trouby a pečeme při 220 °C 20 minut. Upečený pokrm rozkrájíme na menší kousky a servírujeme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.