Zapékané svatojakubské mušle
30 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 150mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůVývar rybí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 16kusůMušle svatojakubské
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
543 mg
Postup přípravy
- 1Na omáčku přivedeme k varu bílé víno se šalotkou, prudce vaříme a odpaříme na polovinu. Přilijeme rybí vývar, vaříme a odpaříme na 1/3. Vývar prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přimícháme na vločky nakrájené vychlazené máslo a odstavíme. Osolíme a opepříme.
- 2Mušle otevřeme, dobře omyjeme, osušíme a vyjmeme. Stáhneme šedý, nejedlý masitý plášť.
- 3Bílý sval neboli ořech osolíme a opepříme. Grilujeme asi
- 43 minuty na roštu, který jsme potřeli olejem. Vrátíme do misky z lastur a podáváme s omáčkou, do níž jsme přimíchali pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.