Zapékané svatojakubské mušle

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
543 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na omáčku přivedeme k varu bílé víno se šalotkou, prudce vaříme a odpaříme na polovinu. Přilijeme rybí vývar, vaříme a odpaříme na 1/3. Vývar prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přimícháme na vločky nakrájené vychlazené máslo a odstavíme. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Mušle otevřeme, dobře omyjeme, osušíme a vyjmeme. Stáhneme šedý, nejedlý masitý plášť.
  • 3
    Bílý sval neboli ořech osolíme a opepříme. Grilujeme asi
  • 4
    3 minuty na roštu, který jsme potřeli olejem. Vrátíme do misky z lastur a podáváme s omáčkou, do níž jsme přimíchali pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.