Zapékané těstoviny se špenátem a uzeným masem
110 min.
Ingredience
- 160gramůVejce slepičí
- 70gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1050gramůŠpenát listový čerstvý
- 0,5gramPepř černý mletý
- 10gramůČesnek
- 750gramůVepřový bok uzený
- 950gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 20gramůSůl
- 200gramůTuk
- 10litrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
37 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
871 mg
Postup přípravy
- 1Uzený bůček doměkka uvaříme, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2V osolené vodě uvaříme téměř doměkka těstoviny, uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou.
- 3Na tuku osmažíme dorůžova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, osolíme, opepříme a provaříme. Přidáme špenát, povaříme, okořeníme utřeným česnekem, přisolíme a spojíme s těstovinami a s bůčkem.
- 4Pekáč vymaštěný tukem naplníme směsí, zapečeme a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.