Zapékané topinky s vaječnou pomazánkou
30 min.

Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusVeka
- 2kusyRajčata
- 10gramůPetržel - nať
- 100gramůOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 10gramůPažitka
- 0,5šálekSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
50 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
648 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle usmažíme vejce s nakrájenou šunkou, nasekanou pažitkou a zředíme smetanou.
- 2Plátky veky naskládáme na vymaštěný plech a potřeme smaženými vejci. Navrch položíme plátek sýru.
- 3Dáme zapéci do vyhřáté trouby, až sýr změkne.
- 4Před podáváním topinky zdobíme plátky rajčat a snítkou petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.