Zapékaní mořští ráčci se špenátem
35 min.
Ingredience
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 800gramůKrevety tygří - loupané
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
658 mg
Postup přípravy
- 1Vyloupeme ocásky mořských ráčků, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Očistíme špenátové listy, povadlé či poškozené vyhodíme, ostatní důkladně promyjeme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme a podrtíme. Do velké pánve nalijeme olej a osmažíme stroužek česneku. Česnek vyhodíme, přidáme špenátové listy a smažíme za občasného zamíchání 2-3 minuty. Osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozehřejeme zbývající olej, smažíme 2 minuty ocásky mořských ráčků, osolíme a opepříme. Do mísy nalijeme smetanu a citronovou šťávu, přidáme sůl a pepř. Vše promícháme.
- 3Na dno pekáče rozložíme špenátové listy. Nahoru klademe připravené ocásky mořský ráčků, zalijeme směsí se smetanou. Dáme na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 250 °C, aby povrch mírně zezlátl. Hotový horký pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.