Zapékaní raci
40 min.
Ingredience
- 8kusůRak říční
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Čedar
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
65 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a povaříme do mírného zhoustnutí. Vmícháme 20g nastrouhaného sýru, sůl, pepř, žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené maso z uvařených raků.
- 2Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a pokapeme rozehřátým máslem.
- 3Pokrm zapékáme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě.
- 4Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou a ozdobíme dílkem omytého citronu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.