Zapékaní raci

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
65 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a povaříme do mírného zhoustnutí. Vmícháme 20g nastrouhaného sýru, sůl, pepř, žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené maso z uvařených raků.
  • 2
    Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a pokapeme rozehřátým máslem.
  • 3
    Pokrm zapékáme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě.
  • 4
    Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou a ozdobíme dílkem omytého citronu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.