Zapékaní šneci
40 min.
Ingredience
- Šneci vaření [56396]
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 30kusůHlemýždi
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 4litryVoda pitná
- Zapékaní šneci
- 400gramůVeka
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyAnčovička - filety
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme máslo s vejci, osolíme, opepříme, přidáme v mléce namočeno veku, strouhanku, rozdrcený česnek, víno Madeira, nakrájené filety z ačoviček a drobně nasekané vařené hlemýždě. Vytvořenou vláčnou hmotu dobře promícháme a vytvoříme z ní 30 šištiček, které jednou stranou zasuneme do vypraných ulit.
- 2Naplněné ulity urovnáme na ohnivzdornou mísu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.
- 3Hlemýždě podáváme v nádobě, ve které jsme je pekli.
- 4Šneci vaření [56396]:
- 5Šneky necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka šneků vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme šnečí tělíčka a vaříme pod pokličkou 1 hodinu. Vařené šneky necháme zchladnout ve vývaru.
- 6Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody, nejméně půl hodiny. Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.