Zapékaný celer
60 min.
Ingredience
- 2500gramůCeler bulvový
- 20gramůSůl
- 30gramůTuk
- 150gramůStrouhanka
- 160gramůVejce slepičí
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300gramůZakysaná smetana
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme, omyjeme a ve vařící osolené vodě jej vaříme téměř doměkka. Potom celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na plátky.
- 2Pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj plátky celeru.
- 3Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Položíme je na celer, posypeme strouhaným sýrem, strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a zbylým tukem a vše zalijeme smetanou. V troubě zvolna zapečeme.
- 4Před podáváním pokrm posypeme jemně krájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.