Zapékaný celer

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer oloupeme, omyjeme a ve vařící osolené vodě jej vaříme téměř doměkka. Potom celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj plátky celeru.
  • 3
    Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Položíme je na celer, posypeme strouhaným sýrem, strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a zbylým tukem a vše zalijeme smetanou. V troubě zvolna zapečeme.
  • 4
    Před podáváním pokrm posypeme jemně krájenou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.