Zapékaný cukeťák
55 min.
Ingredience
- 800gramůCuketa
- 2kusyCibule
- 4kusyŠpekáčky
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceStrouhanka
- 3,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
71 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Velkou cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme zrníček. Nastrouháme ji do větší mísy nahrubo. Cibule očistíme a drobně pokrájíme. Špekáčky sloupneme ze střívek a nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Tvrdý sýr nastrouháme. Vajíčka rozklepneme, žloutky oddělíme a bílky vyšleháme na tuhý sníh. Nať petrželky omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V pánvi si vysmažíme dozlatova slaninu, pak k ní přidáme 2 lžíce másla a cibuli. Zpěníme ji, přimícháme špekáčky a krátce vše osmažíme.
- 3Do mísy k cuketám přidáme žloutky, prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, pepř, drcený kmín, vychladlou směs cibule se špekáčky a sýr. Promícháme, dochutíme solí (1-1,5 lžičky) a zlehka zapracujeme petrželku a sníh.
- 4Nákyp dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vytřeli máslem (1,5 lžíce) a vysypali strouhankou (2 lžíce). Vložíme ho do předehřáté trouby a upečeme ho dozlatova. Pečeme 30-35 minut při 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.