Zapékaný fenykl
0 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Parmezán
- 4kusyFenykl obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
10 g
Cukr
346 mg
Postup přípravy
- 1Hlízy fenyklu nakrájíme na dílky.
- 2Vaříme asi 6 minut, slijeme, naskládáme do zapékací nádoby, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem.
- 3Prolisovaný česnek smícháme se smetanou a zalijeme fenykl.
- 4Posypeme strouhaným parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C, dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.