Zapékaný fenykl s mozzarellou

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
491 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme košťály. Takto upravený jej necháme povařit ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté slijeme a necháme okapat. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Piniové oříšky necháme na suché pánvi opražit.
  • 2
    Máslo rozehřejeme na pánvi, posypeme moukou a za pečlivého míchání připravíme jíšku. Vlijeme do ní smetanu a mléko, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Krátce povaříme.
  • 3
    Uvařený fenykl urovnáme do zapékací mísy, polijeme připravenou omáčkou a překryjeme plátky mozzarelly. Necháme zapéct při 250°C 10minut.
  • 4
    Servírujeme posypané piniovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.