Zapékaný hrách
70 min.
Ingredience
- 200gramůHrách
- 1litrVoda pitná
- 200gramůRýže loupaná
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Několik hodin předem namočený hrách uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme.
- 2Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vývarem a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut.
- 3Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Smícháme ji s hrachem, rýží, prolisovaným česnekem, majoránkou a solí.
- 4Směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.
- 5Pokrm můžeme vhodně doplnit zeleninovou čalamádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.