Zapékaný květák s pšeničným zrním.

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
30 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nezralá pšeniční zrna namočíme na celou noc do vody. Potom je scedíme a ve vývaru povaříme 30-35 minut. Drobně nasekanou petrželovou a celerovou nať vmícháme do zrn. Dochutíme špetkou soli, pepřem a dobře promícháme.
  • 2
    Růžičky květáku dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Spaříme je 3 dl horkou vodou, špetku soli, pepře, po 10 minutách květák scedíme. Zbylou vodu z květáku uchováme k dalšímu použití.
  • 3
    Pekáč vymažeme 60 g másla, vsypeme zrna, potom na malé kousky nakrájenou šunku, nakonec dáme růžičky květáku. Rozpustíme v pánvičce zbylé máslo. Ve vodě z květáku rozšleháme mouku, vlijeme do másla, přilijeme mléko, vývar, přidáme bobkový list, zbylou sůl s pepře a stálým mícháním uvaříme hustou omáčku. Přelijeme ni suroviny v pekáči, povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Vložíme do předehřáté trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 25-30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.