Zauzená kachní prsa s pečenými jablky
65 min.
Ingredience
- 240gramůKachní prsa
- 100mililitrůOcet vinný
- 100mililitrůBalsamico ocet
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůMed včelí
- 200gramůJablka
- 100gramůCukr krystal
- 30mililitrůVíno bílé
- 20gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
1 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme vinný ocet, balsamico ocet, tekutý med, promícháme, do misky vložíme osolená a opepřená kachní prsa, v medové směsi prsa obalíme a necháme uležet. Do pánve nalijeme olej, přiložíme kachní prsa a osmažíme z obou stran dokřupava. Troubu předehřejeme na 70 °C, prsa přemístíme do pekáčku, vložíme do trouby a necháme je 30 minut dojít. Nakonec prsa zavěsíme do udírny s třešňovým dřívím a krátce zaudíme. Zauzujeme opravdu krátce, jinak by bylo maso hořké.
- 2Jablka omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na širší plátky. V pánvi rozehřejeme cukr, jakmile začne lehce karamelizovat, položíme na něj plátky jablek a rychle opečeme z obou stran. Zakapeme bílým vínem a odstavíme.
- 3Kachní prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talířky, obložíme plátky jablek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.