Zavařené houby v láku

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě.
  • 2
    Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem.
  • 3
    Mezitím v hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, deko a sůl.
  • 4
    Po dvou minutách lák odstavíme.
  • 5
    Zavařovací sklenice naplníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, křenem, hořčičným semínkem, cibulí a mrkví.
  • 6
    Poté naplníme vychlazenými houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem.
  • 7
    Poté stačí sklenice důkladně uzavřít a běžným způsobem jej zavařit.
  • 8
    Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 6. 2017
Zavařené houby v láku
Dostala jsem 2 sklenice zavařených hub Shiitake v sladkokyselém nálevu od fa MIKADO,nevím však ,co z toho uvařit.jsou takové slizké.můžu je uplatnit v české kuchyni?původně jsem si myslela,že z nich udělám klasickou kulajdu nebo smetanovou omáčku či pod maso.bojím se ale,že těmito naloženými houbami celé klasicky české jídlo zkazím.poraďte prosím,kdo máte zkušenosti se zavařenými houbami Shiitake. Nenašla jsem žádný recept.děkuji