Zavařené houby v láku
20 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 35gramůCukr krupice
- 1kusDeko
- 2lžičkySůl
- 1gramBobkový list
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1gramJalovec
- 1špetkaTymián čerstvý
- 5gramůKřen
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kilogramHouby černé
- 0,25litrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě.
- 2Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem.
- 3Mezitím v hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, deko a sůl.
- 4Po dvou minutách lák odstavíme.
- 5Zavařovací sklenice naplníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, křenem, hořčičným semínkem, cibulí a mrkví.
- 6Poté naplníme vychlazenými houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem.
- 7Poté stačí sklenice důkladně uzavřít a běžným způsobem jej zavařit.
- 8Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 6. 2017
Zavařené houby v láku
Dostala jsem 2 sklenice zavařených hub Shiitake v sladkokyselém nálevu od fa MIKADO,nevím však ,co z toho uvařit.jsou takové slizké.můžu je uplatnit v české kuchyni?původně jsem si myslela,že z nich udělám klasickou kulajdu nebo smetanovou omáčku či pod maso.bojím se ale,že těmito naloženými houbami celé klasicky české jídlo zkazím.poraďte prosím,kdo máte zkušenosti se zavařenými houbami Shiitake. Nenašla jsem žádný recept.děkuji