Zavářka - šumavské knedlíčky

18 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
425 mg
Cukr
677 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle usmažíme dorůžova. V misce měkké máslo důkladně promícháme s vejcem. Přidáme k němu oloupaný utřený česnek, majoránku, vychladlou cibuli, sůl a pepř. Omyjeme petrželku, drobně ji pokrájíme a zamícháme do knedlíčků.
  • 2
    Telecí omytá a osušená játra ostrým nožem utřeme (všechny šlachy a žilky odstraníme). Játra přidáme k utřenému máslu, přidáme strouhanku a směs dobře promícháme.
  • 3
    V dlaních vytvarujeme malé knedlíčky o průměru 2-3 cm, které v polévce vaříme 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.