Závin s červenou cibulí
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 150gramůCibule červená
- 5kusůŠalotka
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 80gramůMáslo čerstvé
- 250gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl hrubozrnná
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1lžíceSezamová semínka černá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
49 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
135 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme červené cibule a šalotky. Pokrájíme je na kolečka, v pánvi na másle orestujeme do zlatova. Cibuli osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem, promícháme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. Na tu samou pánev vložíme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, usmažíme do křupava.
- 2Listové těsto na pomoučeném vále (1 lžíce hladké mouky) rozválíme na plát o síle cca 2 - 3 mm. Rozložíme na něj cibulovou směs, kterou následně posypeme smaženou slaninou. Ze dvou protilehlých stran těsto přehneme dovnitř (2 - 3 cm) a stočíme do závinu. Ten opatrně položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí, kmínem, černým i bílým sezamem a dáme péct do předem vyhřáté trouby (na 175°C) přibližně na 20 - 25 minut. Pečeme do zlatova. Poté závin necháme vychladnout, nakrájíme na řezy silné asi 6 cm a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.