Závin s jehněčím masem
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 400gramůJehněčí maso mleté
- 20mililitrůOlej olivový
- 5gramůKmín římský
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 80gramůMáslo čerstvé
- 25gramůSezam - semena
- 3gramyZázvor mletý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůOříšky piniové
- 1stroužekČesnek
- 40gramůPetržel kudrnka
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
76 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, česnekem, kořením a petrželkou. Opékáme asi 8 minut na olivovém oleji. Přimícháme piniová semínka a vejce.
- 2Rozválíme těsto, potřeme vychladlou masovou směsí a zabalíme do závinu, potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme sezamem. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.