Závin s makovou náplní
70 min.
Ingredience
- 280gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůHera
- 1špetkaSůl
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- Na náplň
- 250gramůMák mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceCukr krupice
- 60gramůVišně
- 2kusyHřebíček
- 0,33lžičkaSkořice mletá
- 250mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme je do fólie, necháme do druhého dne v chladničce.
- 2Mletý mák chvíli vaříme ve vodě, poté vlijeme mléko a mák vaříme, až zhoustne. Do uvařeného máku vmícháme skořici, mletý hřebíček, med a cukr. Na závěr vmícháme scezené a okapané kompotované višně bez pecek.
- 3Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou pokapeme sádlem a potřeme makovou náplní. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.