Závin s mangoldem
65 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 800gramůMangold
- 500gramůListové těsto
- 175gramůSýr balkánský
- 125gramůMáslo čerstvé
- 6lžicOlej olivový
- 100gramůOřechy vlašské
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5lžicMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
69 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mangold očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Pórkové cibulky nasekáme, balkánský sýr vidličkou rozmačkáme.
- 2Rozehřejeme 3 lžíce másla a 3 lžíce oleje a opečeme na něm pórkové cibulky a nasekané ořechy. Přidáme mangold, podusíme 2 minuty, vmícháme 1 vejce, rozmačkaný sýr, papriku, sůl a pepř.
- 3Zbylé rozpuštěné máslo smícháme s vejcem, 4 lžícemi mléka a olejem. Směsí potřeme listové těsto rozválené na pláty, dáme na sebe a rozválíme do obdélníku.
- 4Ochucený mangold rozprostřeme na těsto, svineme do závinu a položíme na plech. Ve lžíci mléka rozšleháme žloutek a závin jím potřeme.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.