Závin s mletým masem
80 min.
Ingredience
- 450gramůListové těsto
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2kusyRajčata
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 425mililitrůFazole bílé sterilované
- 425mililitrůKukuřice sladká v nálevu
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Smícháme ji s nadrceným česnekem. Rajčata omyjeme od nečistot a rozkrájíme na kostičky. Fazole a kukuřice slijeme a smícháme s rajčaty a cibulí. Celou směs pak smícháme s mletým masem a jedním vejcem. Do směsi ještě vmícháme špetku soli a pepře a pořádně promícháme.
- 2Těsto si připravíme dle návodu na obalu. Plát těsta rozložíme na pracovní desce a na těsto rovnoměrně rozložíme směs, kterou jsme si připravili. Vše pak velmi opatrně srolujeme. Ještě než dáme vše do trouby, potřeme závin vajíčkem, aby se na něm udělal jemný vaječný škraloup.
- 3Závin pak dáme do trouby a pečeme na 200 stupňů cca 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.