Závitky s rybím masem
135 min.
Ingredience
- Náplň
- 90gramůCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 90gramůPórek
- 230gramůBrambory
- 350gramůFilé rybí
- 4lžičkyOcet vinný
- 4lžíceSýr Čedar
- 1lžičkaEstragon
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 90gramůMrkev kořen
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 4gramyMáslo čerstvé
- 3lžíceTuk
- 40dekagramůSalát římský
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme pórek, česnek, cibuli a 7 - 8 minut dusíme na slabém ohni, aby zelenina změkla. Odtavíme a necháme mírně zchladnout.
- 2Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl. Ručně zapracujeme na kostičky nakrájené máslo, přidáme 3 lžíce studené vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie, následně ho necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.
- 3Potom těsto na pomoučeném válu rozválíme, vykrájíme z něj placky o průměru 20 cm, rozdělíme na ně náplň, okraje navlhčíme vodou, přehneme placky na polovinu, okraje pevně přitiskneme k sobě, špičky zakroutíme. Závitky rozložíme na mírně vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem - dejme pozor, aby nám vejce nesteklo na plech.
- 4Pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200°C. Po vyjmutí z trouby potřeme závitky ještě jednou vejcem a vrátíme na dalších 20 minut do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.