Závitky z candáta balené v mangoldu
36 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 500gramůCandát obecný
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar rybí
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř cayenský
- 200gramůMangold
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
835 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Vložíme dovnitř mangoldové listy a povaříme asi tři minuty. Ochladíme studenou vodou. Listy vyjmeme z vody a rozprostřeme na utěrku.
- 2Candáta rozkrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme vejce a vlijeme smetanu. Rozmixujeme na kaši, osolíme a opepříme.
- 3Pomocí dvou lžic tvoříme ze směsi noky, které pokládáme na mangoldové listy. Zavineme je. Naskládáme hotové závitky na pařák. Rybí vývar vlijeme do hrnce a umístíme do něj pařák se závitky. Přiklopíme poklicí a vaříme 8 minut na páře. Pak vyjmeme, naskládáme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.