Závitky z hovězího masa na víně
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůHovězí maso přední
- 40gramůAnglická slanina
- 2lžíceTuk
- 1hrstPetržel - nať
- 2decilitryVíno červené
- 1lžičkaMarmeláda rybízová
- 1špetkaCukr krupice
- 2kusyPepř černý celý
- 1kusNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Stočíme je, převážeme nití, obalíme v hladké mouce.
- 2V tlakovém hrnci osmahneme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, zasmahneme a vložíme závitky. Opečeme ze všech stran, podlijeme 3 lžícemi vína a 1/4 l vody, přidáme koření, ještě přibližně 35 minut dusíme.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, znova vysmahneme a podlijeme vodou. Zašleháme rajčatový protlak, zavařeninu, citronovou šťávu a špetku cukru, přidáme kousek citronové kůry, podle chuti osolíme, opepříme.
- 4Přecedíme, zeleninu propasírujeme, dolijeme zbytek vína, vložíme závitky a nakonec ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.