Závitky z hovězího masa s rýží a houbami
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 600gramůHovězí maso přední
- 20gramůMouka polohrubá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůAnglická slanina
- 1hrstHouby čerstvé
- 20gramůRýže předvařená (parboiled)
- 1kusVejce slepičí
- 1kusOkurky nakládané
- 1hrstLibeček
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V první řadě připravíme náplň: Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme opranou rýži, zalijeme vodou, osolíme a vaříme, než rýže změkne.
- 2Do prochladlé rýže vmícháme vejce, na kostičky nakrájenou okurku, nakrájené dušené houby, nasekaný libeček, pepř a sůl.
- 3Plátky hovězího masa naklepeme, potřeme náplní, svineme a převážeme nití. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na tuku. Přidáme kolečko cibule, až zpění, tak závitky podlijeme horkou vodou. A za občasného podlití dusíme do měkka.
- 4Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zprudka vysmahneme, podlijeme a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.