Závitky z hovězího masa se zeleninou
65 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí maso přední
- 2lžíceHrášek
- 1hrstPetržel - nať
- 20gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHouby čerstvé
- 1lžíceMléko polotučné
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusKvěták
- 5lžicVoda pitná
- 100gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák a mrkev uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nakrájíme. Dále krátce podusíme hrášek a také houby, které pak ještě osmahneme na části tuku. Vše smícháme.
- 2Ze lžíce tuku a vrchovaté lžíce mouky připravíme hladkou jíšku, kterou rozředíme mlékem na hustou kaši. Přidáme do ní připravenou zeleninu, dochutíme nasekanou petrželkou, opepříme a osolíme.
- 3Hovězí plátky naklepeme, potřeme připravenou náplní, svineme a převážeme nití. Osolíme a opečeme ze všech stran na zbytku tuku. Poté podlijeme a dusíme do měkka.
- 4Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zprudka vysmahneme, podlijeme vodou a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.