Závitky z jelení kýty

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
45 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy uvaříme doměkka a scedíme, sušené houby uvaříme, scedíme a překrájíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V míse řádně smícháme mleté maso, kroupy, česnek, houby, rozšlehané vejce, osolíme a opepříme.
  • 3
    Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme.
  • 4
    Na každý plátek navrstvíme masovou směs, zavineme a převážeme nití.
  • 5
    V kastrole na oleji zpěníme cibuli, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Poté maso podlijeme vývarem, přidáme celý pepř, kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  • 6
    Závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple.
  • 7
    Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky. Omáčku povaříme alespoň čtvrt hodiny a poté přecedíme.
  • 8
    Závitky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.