Závitky z jelení kýty
100 min.
Ingredience
- 800gramůJelení kýta
- 150gramůMaso mleté - mix
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
- Na houby
- 50gramůHouby sušené
- 200mililitrůVoda pitná
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- Na kroupy
- 150gramůKroupy ječné
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
45 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kroupy uvaříme doměkka a scedíme, sušené houby uvaříme, scedíme a překrájíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V míse řádně smícháme mleté maso, kroupy, česnek, houby, rozšlehané vejce, osolíme a opepříme.
- 3Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme.
- 4Na každý plátek navrstvíme masovou směs, zavineme a převážeme nití.
- 5V kastrole na oleji zpěníme cibuli, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Poté maso podlijeme vývarem, přidáme celý pepř, kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 6Závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple.
- 7Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky. Omáčku povaříme alespoň čtvrt hodiny a poté přecedíme.
- 8Závitky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.