Závitky z jelení kýty plněné rýží
65 min.
Ingredience
- 600gramůJelení kýta
- 100kusůCibule
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 350mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaGaram masala
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- Nádivka
- 120gramůRýže loupaná
- 300mililitrůVoda pitná
- 100gramůCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1699 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
43 g
Sacharidy
264 g
Vláknina
44 g
Cukr
107 g
Postup přípravy
- 1Nádivka: Uvaříme rýži ve vodě do poloměkka, na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. V míse smícháme rýži s cibulí a jogurtem.
- 2Jelení kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme porci nádivky. Plátky zavineme a převážeme nití.
- 3Na pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme masové závitky, orestujeme je, zalijeme vývarem, přidáme garam masalu, osolíme a pod poklicí pomalu dusíme.
- 4Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a provaříme. Závitky zbavíme nití, vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.