Závitky z jelení kýty plněné rýží

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1699 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
43 g
Sacharidy
264 g
Vláknina
44 g
Cukr
107 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádivka: Uvaříme rýži ve vodě do poloměkka, na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. V míse smícháme rýži s cibulí a jogurtem.
  • 2
    Jelení kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme porci nádivky. Plátky zavineme a převážeme nití.
  • 3
    Na pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme masové závitky, orestujeme je, zalijeme vývarem, přidáme garam masalu, osolíme a pod poklicí pomalu dusíme.
  • 4
    Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a provaříme. Závitky zbavíme nití, vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
  • 5
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.