Závitky z králičí kýty

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky masa z králičí kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme čtvrtku uvařeného vejce, salám a slaninu nakrájené na hranolky, proužek okurky a dílek cibule. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami.
  • 2
    Závitky poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na sádle na zpěněné, nasekané cibuli. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Šťávu po obvodu kastrolu seškrabujeme.
  • 3
    Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a povaříme. Vložíme zpět závitky a jen prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.