Závitky z králičí kýty
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůKráličí maso
- 50gramůSalám měkký
- 40gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 40gramůSádlo škvařené
- 1kusVejce slepičí
- 4lžičkyHořčice
- 1kusOkurky nakládané
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa z králičí kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme čtvrtku uvařeného vejce, salám a slaninu nakrájené na hranolky, proužek okurky a dílek cibule. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami.
- 2Závitky poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na sádle na zpěněné, nasekané cibuli. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Šťávu po obvodu kastrolu seškrabujeme.
- 3Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a povaříme. Vložíme zpět závitky a jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.