Závitky z kůzlečího masa s jarní náplní

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
59 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
581 mg
Cukr
713 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky masa opatrně naklepeme a osolíme. Necháme odležet a připravíme náplň: Žemle nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout. Pak je vymačkáme, přidáme změklé máslo, žloutky, pepř, sůl a trochu muškátového květu. Vmícháme nasekanou petrželku, hrášek, mladé kopřivy, promícháme a přidáme sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Vezmeme plátky masa, položíme na ně anglickou slaninu, připravenou náplň, svineme a převážeme nití. Osolíme a potřeme máslem. Opečeme ze všech stran na tuku, podlijeme a za občasného přelévání šťávou pečeme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme a zjemníme zbytkem másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.