Závitky z kůzlečího masa s jarní náplní
75 min.
Ingredience
- NÁPLŇ
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceHrášek
- 3kusyŽemle tuková
- 1lžíceKopřiva
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel kudrnka
- 0,25litrMléko polotučné
- 400gramůKůzlečí maso
- 1špetkaSůl
- 50gramůTuk
- 80gramůMáslo čerstvé
- 40gramůAnglická slanina
- 1špetkaPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
59 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
581 mg
Cukr
713 mg
Postup přípravy
- 1Plátky masa opatrně naklepeme a osolíme. Necháme odležet a připravíme náplň: Žemle nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout. Pak je vymačkáme, přidáme změklé máslo, žloutky, pepř, sůl a trochu muškátového květu. Vmícháme nasekanou petrželku, hrášek, mladé kopřivy, promícháme a přidáme sníh ušlehaný z bílků.
- 2Vezmeme plátky masa, položíme na ně anglickou slaninu, připravenou náplň, svineme a převážeme nití. Osolíme a potřeme máslem. Opečeme ze všech stran na tuku, podlijeme a za občasného přelévání šťávou pečeme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme a zjemníme zbytkem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.