Závitky z kýty pečené na pivě
60 min.
Ingredience
- 4plátkyVepřová kýta
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 100gramůŠunkový salám
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 80mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na zahuštění
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 80mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
972 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek rozdrtíme, nivu a salám nakrájíme na hranoly, plátky kýty naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Na plátky položíme do poloviny klínky salámu, sýra a čtvrtku vejce. Plátek zavineme, ovážeme nití a všechny závitky naskládáme do pekáče, který jsme vytřeli olejem. Závitky osolíme, opepříme a překryjeme cibulí a česnekem, zalijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Nejprve pod poklicí, závitky otáčíme, přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso poloměkké, poklici dáme stranou a závitky dopečeme. Poté je vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a chvíli povaříme.
- 3Závitky zbavíme nití a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.