Závitky z mořského jazyka s nádivkou
35 min.
Ingredience
- Filety
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300mililitrůVývar rybí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůOmáčka rybí
- 600gramůMořský jazyk
- Nádivka
- 50mililitrůMléko polotučné
- 20gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůŽampiony čerstvé
- 15gramůSardelová pasta
- Příloha
- 600gramůBrambory pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
11 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme strouhanku, mouku, sůl, pepř, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali trochu sardelové pasty a přidáme vejce, nadrobno nakrájené žampiony a cibulku. Dobře promícháme.
- 2Filety z ryby rozkrojíme na 4 podlouhlé díly, každý díl osolíme, opeříme a potřeme nádivkou. Zavineme do šneku a zpevníme párátkem.
- 3Do hrnce nalijeme rybí vývar, přidáme lžíci másla, vložíme závitky, zakryjeme a dusíme 12 až 15 minut.
- 4Závitky rozdělíme na talíře, pokapeme rybí omáčkou a jako přílohu volíme pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.