Závitky z mořského jazyka v paprikové omáčce
40 min.
Ingredience
- 4kusyMrkev kořen
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 120gramůMořský jazyk
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 325mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2gramyPaprika mletá sladká
- 1gramCukr krupice
- 2lžícePažitka
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si nakrájíme omytou a oloupanou mrkev na tenká stébla na šířku mořských filetů. Fazolky nakrájíme stejně.
- 2Připravíme si parní hrnec a uvaříme v něm vodu do varu. Na pařák položíme čerstvé, očištěné zelené fazolky a vaříme je v páře asi 2 minuty. Přidáme k nim mrkev a vaříme asi 6 minut, dokud není zelenina měkká a křehká, ne rozvařená. Poté odstavíme ze sporáku.
- 3Rybí filety z mořského jazyka dáme svisle na prkénko, osušíme, polijeme lžící oleje s pepřem a solí, na spodní část každého filetu dáme uvařené mrkve a fazolky, filet zezdola zavineme a sepneme párátky. Takto připravíme i další závitky.
- 4Zbylý olej rozehřejeme s máslem na velké pánvi a pod pokličkou na něm opékáme 5-6 minut závitky po každé straně dozlatova.
- 5Hotové závitky položíme vedle na talíř, uchováváme je v teple. Do prázdné pánve vlijeme smetanu s paprikou a cukrem. Za stálého míchání při středně vysokém žáru vaříme omáčku do zhoustnutí asi 6 minut. Do takto uvařené omáčky můžeme přidat na drobno nasekanou omytou čerstvou opepřenou a osolenou pažitku.
- 6Závitky sevírujeme na nahřátém talíři teplé, přelité paprikovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.