Závitky z mořského jazyka v paprikové omáčce

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si nakrájíme omytou a oloupanou mrkev na tenká stébla na šířku mořských filetů. Fazolky nakrájíme stejně.
  • 2
    Připravíme si parní hrnec a uvaříme v něm vodu do varu. Na pařák položíme čerstvé, očištěné zelené fazolky a vaříme je v páře asi 2 minuty. Přidáme k nim mrkev a vaříme asi 6 minut, dokud není zelenina měkká a křehká, ne rozvařená. Poté odstavíme ze sporáku.
  • 3
    Rybí filety z mořského jazyka dáme svisle na prkénko, osušíme, polijeme lžící oleje s pepřem a solí, na spodní část každého filetu dáme uvařené mrkve a fazolky, filet zezdola zavineme a sepneme párátky. Takto připravíme i další závitky.
  • 4
    Zbylý olej rozehřejeme s máslem na velké pánvi a pod pokličkou na něm opékáme 5-6 minut závitky po každé straně dozlatova.
  • 5
    Hotové závitky položíme vedle na talíř, uchováváme je v teple. Do prázdné pánve vlijeme smetanu s paprikou a cukrem. Za stálého míchání při středně vysokém žáru vaříme omáčku do zhoustnutí asi 6 minut. Do takto uvařené omáčky můžeme přidat na drobno nasekanou omytou čerstvou opepřenou a osolenou pažitku.
  • 6
    Závitky sevírujeme na nahřátém talíři teplé, přelité paprikovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.